Aanvoerster Thailand na oorwassing: 'We waren te nerveus en gespannen'

Opmerkelijk opgewekt stonden de Thaise voetbalsters dinsdagavond de media te woord na de oorwassing door de Verenigde Staten op het WK. Ondanks de uitslag van 13-0, de grootste nederlaag ooit op een wereldkampioenschap, zat aanvoerster Kanjana Sungngoen niet in zak en as.

"We speelden tegen het sterkste land van de wereld, het was een geweldige ervaring voor ons. We maakten veel fouten en daar moeten we van leren om steeds beter te worden", bleef ze nog opvallend nuchter.

'We konden ze niet stoppen'

Verdedigster Sunisa Srangthaisong dacht dat haar ploeg in de eerste helft, waarin de VS 'slechts' drie keer scoorde, nog wel goed speelde. "Maar in de tweede helft waren de Amerikanen heel aanvallend. Iedereen deed zijn best te verdedigen, maar we konden ze niet stoppen."

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen Amerika:

Thailand-Verenigde Staten (groep F) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vlak na rust liep de regerend wereldkampioen in zes minuten tijd uit van 3-0 naar 7-0. "We raakten een beetje in paniek en kregen snel vier doelpunten tegen. We probeerden te verdedigen, maar konden het niet. Ze speelden zo snel...", aldus Srangthaisong.

Aanvoerster Sungngoen: "Ik denk dat we te nerveus en gespannen waren. Technisch konden we ze niet bijbenen. Dat is onze zwakte en daar moeten we direct iets aan doen."

'Elke goal is belangrijk'

Alex Morgan, sterspeelster van de VS, maakte vijf goals. "De bal viel goed voor mij, daar ben ik dankbaar voor. We wilden deze wedstrijd laten zien waartoe we in staat zijn. Elke goal is belangrijk dit toernooi."

Amerikaanse Morgan na monsterzege: 'Elke goal is belangrijk dit toernooi'

De 13-0 van de Amerikaansen werd in eigen land uiteraard ook gevierd, maar tegelijkertijd werden er ook vraagtekens gezet bij de manier waarop de speelsters de doelpunten bleven vieren.

"Ik had er een beetje een probleem mee hoe er aan het einde werd gejuicht", zei tweevoudig wereldkampioene Julie Foudy op de Amerikaanse zender ESPN. "Dertien goals, doe rustig aan."

"Maar het doelsaldo is belangrijk, op een WK weet je het nooit. En je kan niet stoppen omdat je medelijden hebt met het andere team", voegde Foudy er nog wel aan toe.

Abby Wambach, topscorer aller tijden van Amerika, zei de reactie van de speelsters te begrijpen. "Voor sommigen is dit het eerste doelpunt op een WK, stel je voor dat jij daar staat."

STER reclame