Frankrijk won zijn eerste WK-duel van Zuid-Korea, mede dankzij Amandine Henry EPA

De sport van woensdag bij de NOS

tijd van publicatie

Het WK voetbal voor vrouwen is toe aan de zesde wedstrijddag, het Critérium du Dauphiné aan de vierde koersdag en het tennistoernooi in Rosmalen aan de derde speeldag.

Op het WK in Frankrijk, waar Oranje gisteren een 1-0 zege boekte op Nieuw-Zeeland, staan drie wedstrijden op het programma. Voor alle ploegen is het hun tweede optreden dit toernooi.

De duels Nigeria-Zuid-Korea (15.00 uur, groep A) en Duitsland-Spanje (18.00 uur, groep B) zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. De avondwedstrijd gaat tussen gastland Frankrijk en Noorwegen (groep A) en wordt ook op NPO 3 uitgezonden.

John de Bever

De aftrap is om 21.00 uur, maar Studio France begint al om 20.25 uur. Daarin zijn 90-voudig international Mandy van den Berg en oud-zaalvoetbalinternational en zanger John de Bever te gast.

In Studio France zal allicht de wedstrijd van Nederland tegen Nieuw-Zeeland nog ter sprake komen, net als in het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Daarin ook beelden van de EK-kwalificatieduels tussen Wit-Rusland en Noord-Ierland en tussen Duitsland en Estland, allebei in de groep van de Oranjemannen.

Tijdrit in Dauphiné

In het Critérium du Dauphiné is etappe vier aan de orde: een individuele tijdrit over 26,1 kilometer met start en finish in Roanne. Een goed moment wellicht voor Tom Dumoulin om zich te laten gelden.

In Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 komen deze sportevenementen terug en is er ook aandacht voor het tennistoernooi op gras in Rosmalen. Daarnaast zijn sportklimmer Tim Reuser en bondscoach Michiel Nieuwenhuijsen te gast in de studio.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.00 uur WK: Nigeria-Zuid-Korea NOS.nl en NOS-app
18.00 uur WK: Duitsland-Spanje NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.25 uur Studio France met Frankrijk-Noorwegen (21.00 uur) NPO 3, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
23.59 uur Sport in late Journaal NPO 1

STER reclame