Vreugde bij Leroy Sané

Duitsland en Noord-Ierland blijven foutloos in groep Oranje

Duitsland heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland met speels gemak gewonnen. Het werd liefst 8-0. Op 6 september ontvangen de Duitsers in groep C Oranje. Ook koploper Noord-Ierland maakte geen fout.

Het doelpuntenfestijn in Mainz werd door Marco Reus geopend. In de tiende minuut schoot hij op aangeven van Thilo Kehrer raak.

Vervolgens ging het snel. Serge Gnabry (intikker), Leon Goretzka (kopbal) en Ilkay Gündogan (penalty) maakten er binnen het halfuur 4-0 van. Reus bepaalde met een fraaie vrije trap de ruststand.

Serge Gnabry en Leon Goretzka

In de tweede helft lieten de Duitsers de teugels ietwat vieren. De score werd wel verder opgevoerd. Gnabry zorgde voor 6-0. Ook invaller Timo Werner pikte met een goal een graantje mee. Leroy Sané zorgde in buitenspelpositie voor de 8-0.

De Duitsers hebben nu negen punten uit drie duels en ontvangen op 6 september het Nederlands elftal, dat drie punten uit twee wedstrijden heeft.

Noord-Ieren ontsnappen

Koploper Noord-Ierland leek het eerste puntenverlies te gaan lijden, maar in en tegen Wit-Rusland zegevierde het in de slotfase met 1-0. Paddy McNair scoorde.

De eerste twee in de groep plaatsen zich voor het EK 2020. Als het Nederlands elftal daar niet in slaagt, dan is er via de play-offs nog een mogelijkheid. Die plek is al gegarandeerd na de eerdere groepswinst in de Nations League.