Podcast De Dag: Pride of pinkwashing?

time icon Aangepast

Van wie is de regenboogvlag eigenlijk? En wie bepaalt wie 'm mag gebruiken? Het is Pride Month, en daar haken veel bedrijven met hun marketing op in. Maar daar is niet iedereen blij mee.

'Pinkwashing' wordt het genoemd als bedrijven aan de haal gaan met de Pride zodat ze gezien worden als tolerant en modern, maar dit eigenlijk niet zijn.

Volgens Rocher Koendjbiharie die er een column over schreef in De Gaykrant, is dat niet oké. En we praten ook met Marc Leurs van TBWA Neboko, de Nederlandse vestiging van een van de grootste reclamebureaus ter wereld, over de vraag waar idealisme ophoudt en commercie begint.

Luister hier de Tech Podcast

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

De Dag: Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

NOS Formule 1-podcast: Amber Brantsen neemt met oud-coureur Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

STER Reclame