NOS Nieuws

Belgische backpacker (18) al meer dan een week vermist in Australië

De politie van Byron Bay, aan de oostkust van Australië, is naarstig op zoek naar een 18-jarige Belgische backpacker. Théo Hayez uit Brussel werd op de avond van 31 mei voor het laatst gezien toen hij een bar verliet.

Het personeel van het hostel waar Hayez verbleef sloeg vorige week alarm toen de jongen maar niet uitcheckte. Sinds de vroege uren van 1 juni is hij ook niet meer actief geweest op Whatsapp of sociale media. Volgens zijn familie is de jongen normaal gesproken zeer snel met het beantwoorden van berichten.

Een agent noemt het "heel ongebruikelijk gedrag van Théo". Ook Théo's peetvader maakt zich grote zorgen:

'Dit is heel ongebruikelijk gedrag van Theo'

"Théo verbleef in een Wake Up Backpacker-hostel. Als iemand iets gezien heeft, laat het dan alsjeblieft weten. Deel deze post zo veel mogelijk", schrijft zijn nichtje Lisa Hayez op Facebook.

Hayez is al een halfjaar aan het rondreizen in Australië. Hij zou deze maand naar huis komen en zou volgens zijn planning op weg zijn naar Melbourne om daar het vliegtuig te pakken.

Volgens een vriend van de familie, die twee weken geleden nog bij Hayez op bezoek was, zou de jongen zijn plannen niet zomaar wijzigen. "Dat al zijn spullen nog in het hostel liggen, is een extra reden tot bezorgdheid", zegt hij tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De Australische politie houdt contact met de familie en het Belgische consulaat. Camerabeelden uit de buurt van de bar en het hostel worden bekeken en ook de sociale media-accounts en bankrekeningen van Hayez worden in de gaten gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl