De pers verzamelt zich rond de bus waarmee de verdachten naar de rechtbank worden gebracht
NOS Nieuws

Levenslang voor moord en verkrachting van 8-jarig meisje in India

Een rechtbank in India heeft drie mannen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord en verkrachting van een 8-jarig meisje. Drie andere mannen kregen 5 jaar gevangenisstraf.

Het meisje werd begin vorig jaar ontvoerd in het stadje Kathua in het noorden van India. Ze werd gedrogeerd en drie dagen vastgehouden in een tempel waar ze meerdere malen werd verkracht. Vervolgens werd het meisje, lid van een islamitische nomadenstam, gewurgd. Haar lichaam werd een week later gevonden in het bos.

De politie pakte in totaal acht verdachten op. Onder hen waren vier politieagenten, een gepensioneerde overheidsfunctionaris en een minderjarige jongen. Alle verdachten zijn hindoe. Ze wilden angst zaaien onder de islamitische nomaden. Volgens de hindoes maakt deze groep op een onwettige manier gebruik van het land rondom het stadje Kathua.

Veel protesten

De zaak leidde tot veel protesten en woede in India. Rechtse hindoes protesteerden tegen de arrestaties van de verdachten. Er zou volgens hen met bewijsmateriaal zijn geknoeid. Dit leidde weer tot felle reacties en protesten van groeperingen die aandacht vragen voor seksueel misbruik van vrouwen en meisjes in India.

Een van de verdachten werd door de rechtbank niet schuldig bevonden. De minderjarige jongen wordt afzonderlijk berecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl