Engeland-Schotland (groep D) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Engeland is het WK begonnen met een zege in de Britse derby op Schotland. In Nice leek een grote zege in de maak voor het elftal van Phil Neville, maar het werd uiteindelijk slechts 2-1.

De Engelse vrouwen werden in de openingsfase geholpen door de VAR, die adviseerde de handsbal van Nicola Docherty nog eens te bekijken. De Tsjechische arbiter Jana Adamkova wees vervolgens naar de stip en Nikita Parris ramde de bal vanaf elf meter hard en hoog binnen.

De strafschop deed het wedstrijdbeeld verder geen geweld aan, want de Engelsen waren hoe dan ook beter en kregen de kansen om de marge flink te vergroten. Ellen White drukte dat vlak voor rust ook uit in de score met een schot in de linkerhoek.

Voor Engeland voelde de 2-0 erg mager, zeker omdat goals van White en Bethany Mead vanwege buitenspel werden afgekeurd. En dus kon Schotland blijven hopen, zeker nadat Claire Emslie via een Engels been voor de aansluitingstreffer had gezorgd.

Aanleiding voor tien spannende minuten was dat echter niet, want de nummer drie van het vorige WK hield eenvoudig stand. Argentinië en Japan zijn de andere twee landen in poule D. Die treffen elkaar maandagavond om 18.00 uur.

Beth Mead probeert de Schotse Kim Little af te stoppen ProShots

STER reclame