Keeper Yann Sommer was de grote uitblinker in de troostfinale van de Nations League
NOS Voetbal

Engeland verslaat Zwitserland in troostfinale Nations League na penalty's

Engeland heeft beslag gelegd op de derde plaats in de Nations League. Na een doelpuntloze troostfinale namen de Engelsen de strafschoppen beter dan Zwitserland (6-5).

Engeland kreeg in Guimarães de grootste mogelijkheden om het duel in de reguliere speeltijd te beslissen. Raheem Sterling en Dele Alli misten opgelegde kansen, terwijl een goal van Callum Wilson na inmenging van de VAR werd afgekeurd. De invaller beging een overtreding voordat hij uit de kluts scoorde.

Voor de Engelsen werden de finalewedstrijden in de Nations League zo een ware slijtageslag, want ook in het verloren duel met Nederland moest er een verlenging aan te pas komen.

Hoofdrol Pickford in penaltyreeks

Toch speelde de vermoeidheid Engeland geen parten. Het was aan Yann Sommer te danken dat de Zwitserse ploeg op de been bleef. De keeper was echter kansloos toen Sterling bij het scheiden van de markt een vrije trap met veel gevoel richting de kruising krulde, maar de bal belandde tegen de lat.

Sommer had ook geen enkele inbreng in de penaltyserie, waarin alle zes Engelsen scoorden. De Engelse doelman Jordan Pickford eiste in de strafschoppenreeks de hoofdrol op door eerst zelf een penalty te benutten en vervolgens de zesde Zwitserse penalty, van Josip Drmic, te keren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl