Jeroen Hertzberger viert zijn treffer tegen België

Oranje wint opnieuw van België in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League ook de thuiswedstrijd tegen wereldkampioen België gewonnen. Een dag na de 4-0 winst in Antwerpen zegevierde Nederland in Den Bosch met 4-3.

Oranje werd net als zaterdag voor rust weggespeeld. Keeper Pirmin Blaak redde briljant bij twee corners, maar was kansloos bij de 0-1 van Sébastien Dockiers (uit een mooie counter) en de 0-2 van Tom Boons (een achterwaartse tip-in).

Via Mirco Pruyser (tip-in) en Jip Janssen (eerste corner) was het bij rust zowaar 2-2. Pal na rust maakte Mink van der Weerden uit de tweede corner zijn 100ste interlandgoal en vijf minuten later verdubbelde Jeroen Hertzberger de marge voor Oranje.

Dankzij keepers houdt Oranje stand

In het vierde kwart voerde België de druk op. Boon maakte er al snel 4-3 van en kreeg daarna de ene na de andere strafcorner, maar Oranje hield dankzij keepers Sam van der Ven en Blaak stand.

Nederland staat nu op de tweede plaats in het klassement. De topvier speelt eind juni de grote finale in het Wagener Stadion in Amsterdam.