Op beelden die zijn gedeeld is te zien dat mensen in paniek wegrenden
NOS NieuwsAangepast

Pridebezoekers Washington in paniek na vermeende schoten

Bij de pride in Washington is paniek ontstaan toen bezoekers dachten dat er werd geschoten. Zeker zeven mensen raakten gewond.

Bezoekers meldden dat ze knallen hoorden die op pistoolschoten leken. Deelnemers probeerden daarom massaal weg te komen, waarbij dranghekken werden omgeduwd.

Het is volgens de politie in de Amerikaanse hoofdstad nog niet duidelijk wat de geluiden waren. Een woordvoerder benadrukte dat er niet is geschoten.

Wel is er een man opgepakt die een vuurwapen bij zich had. Volgens lokale media zat dit vuurwapen in een rugzak en is er niet mee gezwaaid of gedreigd.

Op straat en vanuit een flat werd de chaos gefilmd:

Paniek bij pride: 'Ik hoorde pang, pang'

Bezoeker Elisabeth Hernandez vertelt tegen persbureau AP dat ze zichzelf schuilhield in een restaurant toen de duizenden bezoekers van de Capital Pride begonnen te rennen. "Ik was in de menigte", zegt een andere bezoeker op Twitter. "We waren heel bang."

Organisator Ashley Smith wil de festiviteiten rond de pride in de hoofdstad niet laten verpesten door het incident. "We steken veel tijd in veiligheidsprocedures en zijn vastberaden om dit weekend een goed evenement neer te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl