Oranje verder op achterstand in EK-kwalificatie na zeges Duitsers en Noord-Ieren

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Duitsland in Borisov probleemloos langs Wit-Rusland
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Terwijl het Nederlands elftal zich klaarmaakt voor de finale van de Nations League, gaat de EK-kwalificatiereeks in de groep van Oranje gewoon door. Noord-Ierland heeft daarin de voorsprong op Oranje vergroot naar zes punten, Duitsland heeft drie punten meer dan Nederland.

De Duitsers hadden in Borisov weinig te duchten van Wit-Rusland, combineerden erop los en kwamen al snel op 1-0 via Leroy Sané. Daarna verzuimden ze om door te drukken. Alleen Marco Reus wist nog te scoren: 2-0.

Duitsland is de nummer twee in de groep, achter Noord-Ierland, dat met 2-1 won van Estland en na drie duels op de maximale negen punten staat, Nederland is de nummer drie, met drie punten uit twee duels.

Stand groep C

1. Noord-Ierland 3-9 (6-2)
2. Duitsland 2-6 (5-2)
3. Nederland 2-3 (6-3)
4. Estland 2-0 (1-4)
5. Wit-Rusland 3-0 (1-8)

De twee bovenste ploegen kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK. Mocht dat niet lukken, dan is er nog een ontsnappingsroute die via play-offs naar het eindtoernooi leidt.

Nederland speelt in september weer kwalificatieduels. Dan zijn Duitsland en Estland de tegenstanders.

Feest bij Noord-Ierland Pro Shots

Eerder op de avond pakte Noord-Ierland drie punten. In en tegen Estland leken de Noord-Ieren af te koersen op een nederlaag, maar dat werd net op tijd omgebogen: 2-1.

Routinier Konstantin Vasiljev, in 2013 ook twee keer trefzeker tegen Oranje, scoorde voor rust uit een fraaie vrije trap. Hij was ook dicht bij de 2-0, maar zijn knal raakte de lat.

Aanvallende wissels, veel strijd en ook wat fortuin zorgden toch voor de Noord-Ierse uitzege: Conor Washington maakte 1-1 via Josh Magennis (die wel buitenspel leek te staan) en even later zorgde Magennis zelf voor 2-1.

STER Reclame