Duitsland in Borisov probleemloos langs Wit-Rusland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Terwijl het Nederlands elftal zich klaarmaakt voor de finale van de Nations League, gaat de EK-kwalificatiereeks in de groep van Oranje gewoon door. Noord-Ierland heeft daarin de voorsprong op Oranje vergroot naar zes punten, Duitsland heeft drie punten meer dan Nederland.

De Duitsers hadden in Borisov weinig te duchten van Wit-Rusland, combineerden erop los en kwamen al snel op 1-0 via Leroy Sané. Daarna verzuimden ze om door te drukken. Alleen Marco Reus wist nog te scoren: 2-0.

Duitsland is de nummer twee in de groep, achter Noord-Ierland, dat met 2-1 won van Estland en na drie duels op de maximale negen punten staat, Nederland is de nummer drie, met drie punten uit twee duels.

Stand groep C

1. Noord-Ierland 3-9 (6-2)
2. Duitsland 2-6 (5-2)
3. Nederland 2-3 (6-3)
4. Estland 2-0 (1-4)
5. Wit-Rusland 3-0 (1-8)

De twee bovenste ploegen kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK. Mocht dat niet lukken, dan is er nog een ontsnappingsroute die via play-offs naar het eindtoernooi leidt.

Nederland speelt in september weer kwalificatieduels. Dan zijn Duitsland en Estland de tegenstanders.

Feest bij Noord-Ierland Pro Shots

Eerder op de avond pakte Noord-Ierland drie punten. In en tegen Estland leken de Noord-Ieren af te koersen op een nederlaag, maar dat werd net op tijd omgebogen: 2-1.

Routinier Konstantin Vasiljev, in 2013 ook twee keer trefzeker tegen Oranje, scoorde voor rust uit een fraaie vrije trap. Hij was ook dicht bij de 2-0, maar zijn knal raakte de lat.

Aanvallende wissels, veel strijd en ook wat fortuin zorgden toch voor de Noord-Ierse uitzege: Conor Washington maakte 1-1 via Josh Magennis (die wel buitenspel leek te staan) en even later zorgde Magennis zelf voor 2-1.

STER reclame