Arno Havenga
NOS Sport

Waterpolosters kunnen niet stunten tegen VS, nog geen ticket voor Tokio

De Nederlandse waterpolosters zijn er bij het finaletoernooi van de World League niet in geslaagd de finale te bereiken. In Boedapest was grootmacht Amerika met 8-6 (3-1, 3-2, 1-2, 1-1) net iets sterker dan de Europees kampioen.

Door de nederlaag grijpt Oranje naast het eerste ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Dat ticket ligt klaar voor de winnaar van het toernooi.

Team USA won de laatste twee WK's, de laatste twee olympische toernooien en de laatste vijf edities van de World League en had deze week al zijn duels ruim gewonnen. De favoriet had echter de handen vol aan de ploeg van Arno Havenga.

Maud Megens en Sabrina van der Sloot

Nederland startte veelbelovend: na 2,5 minuut opende Maud Megens de score uit een strafworp. Nog voor het einde van de eerste periode had de VS dat vlekje met drie treffers weggewerkt.

Ook in de overige drie kwarten was het Oranje dat als eerste het net vond en dat betekende dat Amerika er niet in slaagde weg te lopen. Sterker nog: in de derde periode verkleinde Nederland de achterstand tot twee goals en na twee minuten in het vierde kwart was het verschil nog maar één.

Maggie Steffens maakte er echter snel 8-6 van en dat tikje kwam Oranje (dat 26 keer op doel schoot tegenover de VS 27 keer) niet meer te boven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl