Lisanne Schol

Schol verbetert eigen Nederlands record speerwerpen

Speerwerpster Lisanne Schol heeft in Leiden bij de wedstrijden om de Gouden Spike haar Nederlands record verbeterd.

De 27-jarige atlete overtrof met een afstand van 60,92 meter de 60,83 meter die ze op 18 mei wierp bij de wedstrijden om de Ter Specke-bokaal in Lisse. De limiet voor WK-deelname is 61,50 meter. Schol kreeg uiteindelijk de Gouden Spike.

De Nederlandse titel op de 10.000 meter bij de vrouwen ging naar Jasmijn Lau. Ze zegevierde in een tijd van 33.30,97. Bo Ummels eindigde als tweede (33.42,60), gevolgd door Diane van Es (34.29,91).

Bij de mannen veroverde Bart van Nunen goud met een tijd van 29.12,34. Hij moest vorig jaar nog genoegen nemen met zilver achter Benjamin de Haan. Frank Futselaar (29.25,06) en Edwin de Vries (29.35,31) eindigden eveneens op het podium.

Thiam

De Belgische topatlete Nafissatou Thiam won de 100 meter horden in 13,62 seconden en het verspringen met een afstand van 6.65 meter. Ze is olympisch kampioene, wereldkampioene en Europees kampioene op de zevenkamp.

De organisatie van de Gouden Spike annuleerde het polsstokhoogspringen en het discuswerpen wegens de harde wind.