Sterspelers Stephen Curry en Kawhi Leonard in een gevecht om de bal

Toronto Raptors nog één zege verwijderd van historische NBA-titel

Toronto Raptors is nog één zege verwijderd van een unicum: als eerste Canadese ploeg de NBA-titel winnen. De Raptors wonnen de vierde finalewedstrijd tegen Golden State Warriors met 105-92, waardoor de tussenstand 3-1 is.

De Raptors maakten het verschil in het derde kwart, waarin ze een achterstand van vier punten (46-42) ombogen in een ruime voorsprong (79-67). Die marge werd probleemloos vastgehouden in de laatste twaalf minuten.

Raptor-vedette Kawhi Leonard was met 36 punten topscorer van 'Game 4'. Stephen Curry, in de vorige wedstrijd nog goed voor 47 punten, liet 27 punten noteren.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

In slechts één van de 34 eerdere finales werd een ploeg nog kampioen na een 3-1 achterstand. Dat was Cleveland Cavaliers in 2016, ten koste van de Warriors.

Golden State Warriors domineerde het Amerikaanse basketbal de laatste vier seizoenen. In 2015, 2017 én 2018 was de ploeg uit Oakland de beste.

De Raptors gingen de laatste drie seizoenen steevast onderuit in de play-offs tegen Cleveland Cavaliers, dat dit eerste post-LeBron James-jaar ontbreekt in het seizoenstoetje.