Frankrijk met speels gemak langs Zuid-Korea in WK-openingsduel

Frankrijk flitsend uit startblokken op WK voetbal

Gastland Frankrijk is het WK voetbal voor vrouwen begonnen met een 4-0 zege op Zuid-Korea. In een eenzijdige openingswedstrijd in Parijs lieten de dominante Françaises maar één ding na: een monsterscore neerzetten.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat een gigantische uitslag absoluut mogelijk was. Na een spervuur aan kansen in de eerste minuten maakte Eugénie Le Sommer al vroeg in het duel via de handen van de keepster en de lat het eerste doelpunt van het toernooi.

Hoofdrol Renard

De 2-0 van Griedge Mbock Bathy werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd, omdat de Franse verdedigster enkele centimeters buitenspel stond.

De Franse speelsters vieren een der treffers

Toch was het een verdedigster die de voorsprong van Frankrijk nog voor rust verder uitbouwde. De 1,87 meter lange Wendie Renard torende tot twee maal toe bij een hoekschop ver boven haar tegenstanders uit en zorgde met twee knappe kopballen voor een 3-0 ruststand.

Prachtige uithaal Henry

Ook in de tweede helft kwam Zuid-Korea er totaal niet aan te pas. Al liet Frankrijk de teugels steeds meer vieren. Het leverde Korea een kwartier voor tijd zowaar nog een mogelijkheid op, maar die was een Lee Min-a niet besteed.

Kort voor tijd verzorgde Amandine Henry de spectaculaire toegift van de Franse galavoorstelling toen zij van buiten het strafschopgebied prachtig uithaalde en de eindstand op 4-0 bepaalde.

Parc des Princes veert op bij 4-0 van Henry

In dezelfde poule nemen Noorwegen en Nigeria het morgenavond om 21.00 uur tegen elkaar op. Nederland komt dinsdag voor het eerst in actie. Dan is Nieuw-Zeeland om 15.00 uur de tegenstander.