NOS Voetbal

Rivkah tackelt Victoria Pelova: toptalent met wiskundeknobbel

De Oranjevrouwen hopen deze zomer hoge ogen te gooien in Frankrijk. NOS-verslaggeefster Rivkah op het Veld tackelt in aanloop naar het WK verschillende betrokkenen. In aflevering 2: international Victoria Pelova.

Ze is misschien niet de bekendste naam van Oranje, maar wel eentje om te onthouden. Pelova is een groot talent, ze is de toekomst van Oranje, maar staat ook nu al haar mannetje.

De middenveldster combineert voetbal met haar andere passie: technische wiskunde. We stelden haar daarom voor een speciale uitdaging, die zowel haar schotprecisie als rekenvaardigheid test. "Ik gebruik altijd een rekenmachine", verweert ze zich nog.

Het gaat ook over vele ballen - voetbal, studie, vrienden - in de lucht houden, het "vet awkward" Skype-gesprek waarin ze hoorde dat ze mee mocht naar het WK en de Oranje-sterren van Barcelona en Lyon die jaloers op haar zijn.

In aflevering 1 gingen we langs bij international Merel van Dongen. Verder in Rivkah tackelt: Bayern München-duo Jill Roord & Lineth Beerensteyn en de NOS-analisten bij het WK in Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl