NOS NieuwsAangepast

Oranjevrouwen week voor eerste WK-duel aangekomen in Frankrijk

Oranjevrouwen zijn in Frankrijk: 'Ik ben blij dat we geland zijn'

De vrouwen van het Nederlands elftal zijn na een vliegreis aangekomen in Frankrijk, waar vrijdag het WK begint. De Oranjespeelsters vlogen vanaf Rotterdam Airport naar speelstad Le Havre, waar ze volgende week dinsdag hun eerste poulewedstrijd spelen.

Nederland is ingedeeld in Groep E en opent het toernooi volgende week om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De komende dagen staan in het teken van de voorbereiding op dat duel.

De speelsters zijn blij dat ze alvast naar Frankrijk zijn vertrokken. De selectie kan zich na aankomst volledig op het WK focussen, zei middenvelder Merel van Dongen, die bij Real Betis onder contract staat. "We kunnen nu even volledig in onze eigen bubbel komen."

Ook Ajax-verdediger Kika van Es zat samen met de selectie in het vliegtuig. Zij brak afgelopen zaterdag bij het oefenduel tegen Australië een middenhandsbeentje in haar linkerhand en onderging gisteren een operatie. Die ingreep is goed verlopen, schreef Van Es op Twitter.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft uit voorzorg wel een extra verdediger meegenomen. Aniek Nouwen van PSV traint de komende dagen mee. Bondscoaches mogen tot 24 uur voor de eerste poulewedstrijd geblesseerde speelsters vervangen.

Na de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland spelen de voetbalvrouwen in de poulefase nog tegen Kameroen (op 15 juni om 15.00 uur) en Canada (op 20 juni om 18.00 uur).

Op het vorige WK, in 2015, kwamen de Oranjevrouwen tot de achtste finales. Daarin was de latere finalist Japan met 2-1 te sterk.

Oranjevrouwen vertrokken naar Frankrijk

Deel artikel: