Het stadion van Roda JC
NOS VoetbalAangepast

Roda JC komt in Mexicaanse handen: voortbestaan gered

Roda JC krijgt een Mexicaanse eigenaar. Mauricio Garcia de la Vega neemt de club over van eigenaar Frits Schrouff. Bijzonderheden van de overeenkomst zijn nog niet bekend.

Schrouff bezit bijna tachtig procent van de aandelen. De Limburger pompte de afgelopen jaren miljoenen in de club, die is afgezakt naar de Keuken Kampioen Divisie. Schrouff wilde geen geld meer in Roda JC steken en zocht al geruime tijd naar een overnamekandidaat.

Faillissement

Roda JC verkeerde de afgelopen weken in financiële problemen. Door een tekort van 900.000 euro op de begroting van volgend seizoen dreigde een faillissement.

Dat werd dinsdag afgewend door de toezegging van lokale investeerders om garant te staan voor het tekort. Het noodplan zou alleen in werking treden als er geen nieuwe eigenaar gevonden zou worden.

De verkoop van Roda JC kan alleen met goedkeuring van de KNVB plaatsvinden. Sinds de zomer van 2018 moet de licentiecommissie van de bond vooraf toestemming verlenen als iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen binnen een betaaldvoetbalorganisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl