Sfeerbeeld van de Canal Pride, vanmiddag in Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Utrecht loopt uit voor zonnige Canal Pride

Utrecht is vanmiddag uitgelopen voor een vrolijke, zonnige Canal Pride. Het publiek stond rijen dik langs de Oudegracht. Op het water voer een stoet van zo'n vijftig vaak versierde boten. Het motto van deze Canal Pride is 'The Magic is You'.

De Canal Pride in Utrecht wordt vaak gezien als het kleine broertje van die in Amsterdam. Maar de belangstelling lijkt ook in de Domstad jaar na jaar toe te nemen. Hoewel nog geen officiële bezoekerscijfers bekend zijn, was het in de binnenstad druk.

Zowel publiek als deelnemers waren enthousiast:

'Bijna nog leuker dan Amsterdam'

Bij de Canal Pride voeren onder andere de politie, RTV Utrecht en ProRail mee. Voor het eerst was er ook een biculturele boot; één boot met mensen van verschillende kleur en cultuur. Het ging om een initiatief van de organisaties Colored Collective en Respect2Love.

Mensen van kleur voelen zich niet altijd even veilig in de mainstream lhbti-scene, zegt Daphne Martoredjo van Respect2Love. "Ik krijg weleens screenshots van vrienden die op Grindr-profielen teksten zien als: 'No black' of 'No Asians'. Daarom is het goed dat queer-personen van kleur samen optrekken om hun eigen plekken te creëren", zei Martoredjo eerder op de website van OneWorld.

Een boot op de Oudegracht

Advertentie via Ster.nl