De politie heeft de omgeving van de slagerij in Zuilen afgezet
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Slagerij in Utrechtse wijk Zuilen na nieuwe beschieting gesloten

Een slagerij in Utrecht is voor de tweede keer in korte tijd beschoten. Vannacht werd het pand in de wijk Zuilen onder vuur genomen. Vorig weekeinde gebeurde dat ook al. Op last van de burgemeester is het pand direct gesloten.

Burgemeester Van Zanen bezocht vanmorgen de buurt om met omwonenden en agenten ter plaatse te spreken. "Blijkbaar vinden deze mensen het nodig om elkaar, door te schieten, iets te zeggen of te laten weten", zegt hij bij RTV Utrecht. Hij snapt dat inwoners zich zorgen maken en noemt de beschietingen vreselijk, maar benadrukt: "Utrecht is heel erg veilig."

Viswinkel en kebabzaak

De politie onderzoekt de beschietingen. Ook wordt onderzocht of er een verband is met schietincidenten afgelopen week in de wijk Lombok. Daarbij werd donderdagavond een man van 44 dood geschoten. In de nacht van dinsdag op woensdag werden kogels afgevuurd op een viswinkel en een kebabzaak. Ook die twee winkels zijn op last van Van Zanen gesloten.

Buurtbewoners van de slagerij in Zuilen werden vannacht rond 04.30 uur wakker van knallen. De zaak bleek meermalen beschoten te zijn. Voor de deur lag een pakketje dat vanochtend door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is weggehaald. Dezelfde slagerij werd in de nacht van zondag op maandag beschoten.

In geen van de gevallen zijn tot nu toe aanhoudingen verricht. "Politie en justitie zitten er bovenop en op het moment dat ik iets kan doen, dan doe ik het", aldus burgemeester Van Zanen.

Advertentie via Ster.nl