Royston Drenthe bedankt de fans na zijn eerste doelpunt voor Sparta
NOS Voetbal

Gepromoveerd Sparta heeft geen plek meer voor Drenthe en vijf anderen

Royston Drenthe vertrekt na een seizoen alweer bij Sparta Rotterdam. De Rotterdamse club verlengt het aflopende contract van de oud-international niet.

De 32-jarige Drenthe besloot vorige zomer plotseling zijn voetbalcarrière te hervatten. Hoewel hij toen al anderhalf jaar was gestopt, lukte het hem een basisplaats af te dwingen in het elftal van Henk Fraser.

Zijn doelstelling om de club weer naar de eredivisie te helpen, behaalde hij ook. Maar de rol die de linksback daarin vervulde, werd in de loop van het seizoen steeds kleiner. Tijdens de play-offs kwam hij niet eens meer van de bank.

Drenthe vertrekt niet alleen

Gregor Breinburg, Giliano Wijnaldum, Janne Saksela, Edouard Duplan en keeper Roy Kortsmit hebben ook te horen gekregen dat hun contracten niet worden verlengd.

"Voor alle zes de spelers geldt dat ze allemaal hun inbreng hebben gehad in de A-selectie afgelopen seizoen en we ook dankzij hun inzet zijn gepromoveerd naar de eredivisie", licht technisch manager Henk van Stee het besluit toe op de website van Sparta.

"Natuurlijk hadden deze spelers zelf wellicht ook meer inbreng willen hebben en anderzijds hadden wij wellicht nog meer verwacht van hen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl