Een kennis van de jongen houdt een toespraak
NOS Nieuws

Massale herdenking van overleden Hilversumse tiener

Voor de tweede achtereenvolgende avond is in Hilversum de 15-jarige Marwan Benkodad herdacht die maandag in zijn huis overleed, vermoedelijk door zelfmoord. Op de bijeenkomst zijn zo'n duizend mensen afgekomen, ook burgemeester Broertjes was aanwezig.

De dood van de jongen maakt veel los in de gemeente. Hij zou door zijn klasgenoten zijn gepest. Gisteren was al een grote wake in de Hilversumse Al Amal-moskee.

Bij de herdenking van vanavond, op een veldje in de buurt van zijn huis, legden mensen bloemen neer. Naast de burgemeester waren er ook vertegenwoordigers van de school van Benkodad aanwezig.

De politie sluit een misdrijf uit, maar kan verder weinig over de doodsoorzaak zeggen. "Of het om zelfmoord of een noodlottig ongeval gaat, zal nooit duidelijk worden", zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Tijdens de herdenking stelde de politie een auto beschikbaar, zodat een bekende van Benkodad een toespraak kon houden door de megafoon.

Kijk hier de toespraak:

'Hij werd jarenlang gepest. Hoe kan het dat zijn familie dit niet wist?'

"Iedereen moet beseffen dat als je iemand pest, er hele vervelende dingen kunnen gebeuren", zei Zaki Zannouti. "Marwan werd al jarenlang gepest, terwijl zijn familie van niets wist. Hoe kan dit? Iedereen wist dat Marwan een vriendelijke jongeman was. Ik hoop dat we wakkergeschud zijn en dat we dit soort dingen niet meer accepteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl