NOS Sport

Rudi Lubbers kijkt met tranen in de ogen terug op bewogen periode in Bulgarije

Het gaat beter met Lubbers: 'Ik hoop hier over twintig jaar nog te staan'

Niet vaak maakte een aflevering van Andere Tijden Sport zoveel los als die over Rudi Lubbers. In januari was te zien dat de voormalig topbokser aan lager wal was geraakt.

Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. Dat vertelde Lubbers dinsdagmiddag bij de presentatie van de aankomende zomerserie van Andere Tijden Sport in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Om te beginnen werd daar teruggeblikt op de uitzending over Lubbers.

Daarin was te zien onder welke omstandigheden hij tot voor kort leefde in Bulgarije. Lubbers woonde in een busje zonder sanitaire voorzieningen, met zijn partner Ria en een groot aantal zwerfhonden.

Rudi Lubbers in Bulgarije

"Een aflevering van Andere Tijden Sport kan leiden tot trending topic, tot de opening van het Journaal", zei presentator Tom Egbers. In het geval van Lubbers leidde het tot een hulpactie, onder aanvoering van oud-wielrenner Rini Wagtmans.

Die inspanningen hebben er mede toe geleid dat het nu de goede kant op gaat. Op het podium, geflankeerd door zijn zoon Marco, blikte Lubbers terug op wat er sinds de veelbesproken uitzending is veranderd.

"Ik leef nog steeds en ik hoop hier over twintig jaar nog te staan. Ik eet en drink elke dag en ga elke dag op visite bij m'n vrouwtje."

Lubbers woont inmiddels weer in Nederland, bij zijn zoon Marco. Voordat de uitzending op televisie was, hadden de twee elkaar jaren niet gezien. "Van niets naar alles", aldus Marco.

Nieuwe afleveringen

Andere Tijden Sport is er deze zomer met afleveringen over Vera Pauw, de Televizier-wielerploeg en Piet Keizer. De eerste uitzending uit de reeks, over Vera Pauw, is op 2 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl