NOS NieuwsAangepast

Tornado's richten ravage aan in Indiana en Ohio

23 tornado's hebben een spoor van vernieling achtergelaten in de Amerikaanse staten Indiana en Ohio. Ongeveer 5 miljoen mensen zaten gisteravond daardoor volgens de Amerikaanse meteorologische dienst zonder stroom.

De meeste schade is aangericht in Trotwood, Ohio. Even na 23.00 uur plaatselijke tijd werd het stadje getroffen door een tornado die volgens de National Weather Service "groot en gevaarlijk" was. Veertig minuten later kruiste een tweede tornado het pad van de eerste.

Voor zover bekend is er een 81-jarige man omgekomen en zijn er tientallen gewonden. "We zitten er nog middenin, het is een puinhoop", zei een woordvoerder van de hulpdiensten.

Sneeuwschuivers

Even naar het oosten, in de buurt van de stad Dayton, raakte de Interstate 75-snelweg geblokkeerd. De beheerder stuurde vrachtauto's met sneeuwschuivers op pad om de rijbanen schoon te vegen. "Als ze weer open zijn, gaan we grondiger te werk", zei een woordvoerder. "Dan slepen we ook de beschadigde auto's weg." Ook veel andere wegen raakten geblokkeerd.

In Dayton zelf was een middelbare school als plek voor noodopvang aangewezen. Dat is herroepen, omdat ook de school beschadigd is geraakt.

Het Rode Kruis richt in totaal vier opvangcentra in voor mensen van wie het huis onbewoonbaar is geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl