NOS Voetbal

Advocaat zegt Nederland vaarwel: 'Er is niet zo veel meer wat ik wil'

Advocaat: 'Als ik de docu van Bobby Robson zie, dan is het tijd om te stoppen'

Van een mooi seizoen een geweldig seizoen maken, dat is het laatste wat Dick Advocaat met FC Utrecht nog te doen staat. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Vitesse gaf de 71-jarige trainer aan dat het meteen zijn laatste was in Nederland.

"Er is niet zo veel meer wat ik wil...", aldus Advocaat, die over belangstelling niet heeft te klagen. "Als ik zo de documentaire van Bobby Robson op Netflix zie, dan is het tijd om te stoppen."

Robson was tot zijn 74ste werkzaam in de voetballerij, terwijl hij intussen kwakkelde met zijn gezondheid. Twee jaar later overleed hij.

Schotland

Advocaat weet nog niet wat hij gaat doen, maar een nieuwe klus sluit hij niet uit. Wel in het buitenland. "Als Schotland me had gevraagd, had ik het gedaan."

Uiteindelijk kozen de Schotten voor Steve Clarke en speurt Advocaat nog even verder of er iets is waarvoor hij zijn pensioen wil uitstellen. "Ik heb al zo vaak gezegd stoppen en dan stop ik weer niet. Dan krijg ik dat weer voor mijn hoofd. Jullie zien het wel."

STER reclame