Pech houdt Tauber van historische mountainbikezege af

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tauber loopt historische mountainbikezege mis na mechanische problemen

In het Tsjechische Nové Mesto was mountainbikester Anne Tauber lang op weg om historie te schrijven door als eerste Nederlandse mountainbikester ooit een wereldbekerwedstrijd te winnen. Maar mechanische problemen in de laatste ronde voorkwamen uiteindelijk dat de 28-jarige Tauber de champagnefles kon ontkurken.

Tauber, die vorige week bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Albstadt een olympische nominatie binnenhaalde, was in Tsjechië de sterkste en ging lang aan kop. Bij het klinken van de bel had ze zelfs elf seconden voorsprong op nummer twee en regerend wereldkampioene Kate Courtney.

Terwijl de Amerikaanse de druk opvoerde, kreeg de Nederlandse koploopster te maken met pech. Daardoor kon Courtney Tauber passeren en vervolgens onbedreigd naar haar vierde wereldbekerzege rijden. Tauber moest uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plek.

Terpstra

Voor Anne Terpstra stond een nominatie voor de Olympische Spelen van Tokio op het spel. Zij had deze wedstrijd namelijk aangewezen als nominatiemoment. De regerend Nederlands kampioen moest daarvoor bij de eerste zes eindigen, maar kwam met een zevende plaats net tekort.

Met die zevende plaats heeft de 28-jarige Terpstra wel een halve nominatie binnen. Wanneer ze bij een volgende wereldbekerwedstrijd nog een keer tussen plek zeven en twaalf eindigt, zal ze ook voorgedragen worden door wielrenunie KNWU.

Olympische tickets

Het is nog niet zeker dat Nederland twee mountainbikesters naar de Spelen van Tokio mag sturen. Om die luxe te verkrijgen, moet Nederland op de olympische ranglijst van mei 2020 bij de beste zeven landen staan. Een plek tussen de 8ste en de 21ste plaats levert één ticket op.

STER Reclame