In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Kleuter zwaargewond bij ongeluk op springkussen in Rucphen

Een 5-jarige jongen is gisteravond ernstig gewond geraakt op een springkussen in het Brabantse Rucphen. Hij is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Het slachtoffer raakte zwaargewond nadat een 17-jarige jongen boven op hem viel op het springkussen, schrijft Omroep Brabant. Hij liep hierbij hersenletsel op. Eerder berichtte de politie dat het kind gewond raakte nadat het springkussen in elkaar was gezakt, maar hiervan was geen sprake van.

Het ongeluk gebeurde bij voetbalclub RSV, waar een jeugdzeskamp werd georganiseerd. Daar was een stormbaan opgebouwd en het springkussen was daar onderdeel van.

Onderzoek

Hulpdiensten kwamen massaal naar het sportpark om het kind te helpen. Hij is gereanimeerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij in coma gehouden. Het springkussen is in beslag genomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de politie onderzoeken het ongeluk.

De voetbalclub spreekt van een drama en heeft alle activiteiten voor de komende week afgelast. "De thuiswedstrijden, de zeskamp en de kaderavond gaan niet door", aldus de club.

Het bestuur van de vereniging heeft vanmorgen overlegd met de burgemeester van Rucphen, politie en Slachtofferhulp. Ook is er een besloten bijeenkomst gehouden. Volgens de politie was de 17-jarige jongen die op het kind viel daar ook bij. "Hij was erg aangeslagen. Ook hem is alle hulp aangeboden."

Advertentie via Ster.nl