Aanvoerder Jeroen Veldmate viert zijn treffer, die Go Ahead Eagles een finaleplaats oplevert ProShots

Go Ahead Eagles mag blijven dromen van de eredivisie. In extremis kopte Jeroen Veldmate de Deventenaren ten koste van FC Den Bosch naar de finale van de play-offs. Op Brabantse bodem boekte Go Ahead een 1-0 zege.

Waar Go Ahead Eagles in het eerste duel voor eigen publiek (2-2) de beste kansen kreeg op de overwinning, was een feller Den Bosch woensdagavond in de return lang de bovenliggende partij.

Toch kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, toen oud-jeugdspeler van de Bosschenaren Richard van der Venne met een volley de paal raakte. Vlak na rust hielp Paco van Moorsel een grote kans voor Go Ahead om zeep.

Met breekijzer forceren

Daarna nam de thuisclub de regie in handen. Jort van der Sande (kopbal), Sven Blummel (stiftje) en Danny Holla (schot) hadden de tweekamp vroegtijdig kunnen beslissen.

Go Ahead probeerde met breekijzer Thomas Verheydt nog wat te forceren, maar het was verdediger Veldmate die eerst een waarschuwingsschot uitdeelde en daarna alsnog voor de beslissing zorgde.

In de finale (25 en 28 mei) treft het elftal van John Stegeman nu RKC Waalwijk, dat Excelsior over twee wedstrijden naar de eerste divisie verwees.

Statistieken FC Den Bosch-Go Ahead Eagles

STER reclame