Pro Shots

De Jong waarschuwt nieuwe club Cambuur: 'Ik doe álles voor De Graafschap'

tijd van publicatie

Trainer Henk de Jong gaat vanavond proberen zijn nieuwe club SC Cambuur uit te schakelen in de nacompetitie. Vooral omdat hij De Graafschap netjes wil achterlaten, maar ook omdat hij vindt dat Cambuur niet klaar is voor de eredivisie.

"Cambuur moet eigenlijk een of twee jaar wachten met promoveren, dan is het nieuwe stadion er", laat hij weten. "Anders is de afstand met te weinig geld weer te lang. De Leeuwarders zijn daar ook heel reëel in, hoor."

De Jong wil niet dat zijn nieuwe club Cambuur promoveert

Een reportage over de De Graafschap-trainer van Corné Hendriks.

Ook De Graafschap-spits Fabian Serrarens vindt het een goed idee dat Cambuur nog even pas op de plaats maakt. "Dan kan de trainer daar volgend jaar lekker de held zijn met promotie. Daarom is het beter dat wij winnen, haha."

Popovics-scenario

De situatie doet terugdenken aan 1985 toen Sandor Popovics trainer was van De Graafschap en in de nacompetitie zijn nieuwe club NEC trof. Om belangenverstrengeling te voorkomen ging hij toen op de tribune zitten in plaats van in de dug-out.

Het duel eindigde in 0-0, waardoor de Doetinchemmers promotie misliepen en NEC naar de eredivisie ging.

Sandor Popovics wordt geinterviewd voor De Graafschap-NEC in 1985 NOS

De Graafschap speelde het eerste duel in Leeuwarden met 1-1 gelijk tegen tien man van Cambuur. Vanavond vanaf 20.45 uur moet de klus geklaard worden in de eigen Vijverberg. De winnaar gaat door naar de derde en laatste ronde van de nacompetitie.

Niemand die raar doet

De Jong wil benadrukken dat hij er alles aan doet om De Graafschap voor de eredivisie te behouden. "Ik speel gewoon om die wedstrijd te winnen. Dat weet ook iedereen in Leeuwarden. Er zal daar niemand zijn die raar tegen mij doet als ik win."

"Ik ga ervan uit dat het omgekeerd hetzelfde is in Doetinchem", gaat hij verder. "Ik doe álles voor deze club. En straks doe ik álles voor Cambuur."

STER Reclame