NOS Voetbal

Robben over toekomst: 'Veiligste optie is stoppen'

Robben over toekomst: 'Veiligste optie is stoppen'

Gaat hij nu wel of niet door? En zo ja, waar ligt dan zijn toekomst? Prangende vragen die alleen Arjen Robben zelf kan beantwoorden. Zijn beslissing komt steeds dichterbij.

"Wat wil ik nog? Zo langzamerhand probeer je daarachter te komen. Door het er veel over te hebben. Met name thuis is het bijna dagelijkse kost. Mijn vrouw staat volledig achter me. Ik ben dankbaar hoe zij ermee omgaat. Zij weet ook dondersgoed hoe ik ben en hoeveel ik van het spelletje houd."

Want na tien jaar in München denkt de familie Robben serieus na over een nieuw en tevens laatste hoofdstuk.

Icoon

Nog heel even en dan komt er een eind aan een periode waarin de 35-jarige aanvaller uitgroeide tot een icoon van Bayern, met de winst van de Champions League in 2013 als absoluut hoogtepunt. Robben maakte in de finale tegen Borussia Dortmund vlak voor tijd de winnende goal.

Op 25 mei 2013 bezorgt Arjen Robben zijn club Bayern München de Champions League

Robben beseft dat doorgaan een enorme impact zal hebben op zijn gezin. "Je bent nu tien jaar in München. Dat is een behoorlijk lange tijd. Twee van mijn kinderen zijn hier geboren. Alles klopt hier. Om dan voor mij nog een keer een move te maken... Dan pak je wel het hele spul op om misschien één of twee jaar ergens anders heen te gaan."

Stoppen is daarom een mogelijkheid. Robben weet al wat hij in dat geval gaat doen. "Heel andere dingen. Afstand nemen van het voetbal, genieten van andere dingen. Veel meer tijd met mijn gezin doorbrengen. De veiligste optie is stoppen. Op het moment dat je doorgaat, moet je kijken hoe je dat zo goed mogelijk gaat invullen."

Deadline

Aanbiedingen zijn er genoeg, heeft Robben ondervonden. "Er is interesse vanuit Nederland en daarbuiten. Ik heb nog met niemand om de tafel gezeten."

"Of ik een deadline heb gesteld? Ik wil het eigenlijk deze of volgende week bekendmaken. Door mijn blessure heb ik het voor mij uitgeschoven, maar ik mag het nu niet langer voor mij uit gaan schuiven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl