De Rabobank in Oudenbosch

Zes jaar geëist voor miljoenenroof in bank Oudenbosch

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen twee bewakers van een Rabobank-filiaal in Oudenbosch. Vorig jaar maart werden daar in twee dagen tijd zeker 200 kluisjes opengebroken en miljoenen buitgemaakt.

Al snel kwamen bewakers Agron K. en Henri van W. in beeld als verdachten. Volgens justitie hebben zij de kraak samen met twee oud-collega's gepleegd. K. en W. openden de deuren en zetten het alarm uit, waarna de oud-collega's zich twee dagen insloten.

Na de roof werd ontdekt dat de kluisjes waren opengebroken en leeggehaald. Uit onderzoek bleek dat de twee beveiligers voor en tijdens de kraak contact hadden met de oud-collega's. De gebruikte telefoons gingen daarna nooit meer aan. Ook hebben de beveiligers in de periode voor de roof tests uitgevoerd.

Naar de twee inbrekers wordt nog gezocht. Volgens justitie zitten zij vermoedelijk in het buitenland.

'Niet in geld uit te drukken'

De officier neemt het de verdachten kwalijk dat zij het vertrouwen van de cliënten van de bank hebben geschaad. "Kostbaarheden, waarvan de waarde niet in geld is uit te drukken, zijn verdwenen."

Naast celstraf eiste de officier ook 1,15 miljoen euro als schademaatregel. Rabobank heeft inmiddels 12 miljoen euro uitbetaald aan gedupeerden. De bank claimde vandaag 8,5 miljoen euro bij de rechtbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl