Elia Soriano voor Korona Kielce Getty Images

VVV vindt in Soriano nieuwe spits

time icon

VVV-Venlo heeft de selectie voor het komend seizoen versterkt met de Duitser Elia Soriano. De 29-jarige Duits-Italiaanse centrumspits komt transfervrij over van het Poolse Korona Kielce. Hij tekent voor één jaar, met een optie op een tweede seizoen.

De 29-jarige Soriano werd geboren in het Duitse Darmstadt en is de oudere broer van achtvoudig Italiaans international Roberto Soriano.

Hij speelde in Duitsland vooral op het derde en vierde niveau. Met Würzburger Kickers speelde hij een seizoen in de Tweede Bundesliga, maar degradeerde. In Polen speelde hij de laatste twee seizoenen wel op het hoogste niveau.

Opvolger van Mlapa

Afgelopen seizoen scoorde Soriano 14 keer in 33 wedstrijden voor Korona Kielce. Hij geldt in Venlo als de vervanger van de Togolees Peniel Mlapa, die na een jaar op huurbasis van Dynamo Dresden niet terugkeert. Mlapa was afgelopen seizoen met 15 doelpunten in 30 eredivisiewedstrijden de clubtopscorer van VVV.

Soriano is de tweede aanwinst van VVV voor het komende seizoen. Vorige week legden de Limburgers al de 22-jarige middenvelder Richard Neudecker van FC St. Pauli vast.

STER Reclame