Politie

De politie heeft een inval gedaan bij een veevoederbedrijf in Baarle-Nassau. Het bedrijf wordt ervan verdacht afvalstoffen aan het veevoer te hebben toegevoegd. Er is nog niemand aangehouden.

Het bedrijf maakt voer van resten uit de voedingsmiddelenindustrie. Volgens de politie verkoopt het bedrijf vervuilde producten als gecertificeerd en veilig. Er zou onder meer afvalwater aan het veevoeder zijn toegevoegd.

"Er zijn geen aanwijzingen dat de volksgezondheid in gevaar is gekomen", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Het productieproces is tijdelijk stilgelegd. Ook nam de politie de boekhouding van het bedrijf en vier vrachtwagens in beslag.

Meerdere instanties doen onderzoek op het bedrijfsterrein. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben monsters genomen uit de silo's waarin de afvalstoffen zijn opgeslagen.

Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Omgevingsdienst en het Waterschap doen onderzoek.

Meerdere invallen

De politie deed ook invallen bij verdachten thuis. Zo legden agenten beslag op het vermogen en twee voertuigen van een verdachte die net over de Belgische grens woont.

Op twee andere plekken werden eveneens huizen doorzocht, maar de politie maakt in het belang van het onderzoek niet bekend waar.

STER reclame