Nigel Farage bekogeld met milkshake Reuters

Eurosceptische Brit Farage bekogeld met milkshake

time icon

De Britse pro-brexit-politicus Nigel Farage is in de stad Newcastle bekogeld met een milkshake, toen hij bezig was met campagne voeren voor de Europese verkiezingen. Een 32-jarige man is aangehouden voor het gooien van het drankje.

De man zei bij zijn aanhouding dat hij de milkshake, met de smaken banaan en karamel, had gegooid om te protesteren tegen Farages "zwartgalligheid en racisme".

In onderstaande video is te zien hoe Farages pak onder de milkshake kwam te zitten:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Britse brexit-politicus Farage bekogeld met milkshake

Farage geeft op Twitter de mensen die tegen de brexit zijn de schuld. "Helaas zijn sommigen geradicaliseerd waardoor normaal campagne voeren niet meer mogelijk is." Zijn pas opgerichte politieke Brexit Party staat aan kop in de peilingen. De Britten stemmen donderdag voor het Europees Parlement.

Nigel Farage
@Nigel_Farage
Sadly some remainers have become radicalised, to the extent that normal campaigning is becoming impossible. For a civilised democracy to work you need the losers consent, politicians not accepting the referendum result have led us to this.
1 maand geleden

De afgelopen tijd worden politici in Groot-Brittannië vaker besmeurd met het plakkerige drankje. Zo werd de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson tot twee keer toe bekogeld met milkshakes tijdens de campagne. Het bracht de politie in de Schotse hoofdstad Edinburgh er vorige week toe om een McDonald's-filiaal in de buurt van een bijeenkomst van de Brexit Party te verbieden om milkshakes te verkopen.

Concurrent Burger King reageerde daarop met een tweet: "Wij verkopen het hele weekend milkshakes. Geniet ervan." De fastfoodketen kreeg daar veel kritiek op, omdat het volgens sommige mensen zou aanzetten tot geweld. Burger King heeft dat ontkend.

Burger King
@BurgerKingUK
We’d never endorse violence - or wasting our delicious milkshakes! So enjoy the weekend and please drink responsibly people. 🍔👑
1 maand geleden

STER Reclame