Venema Media

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool adviseren werknemers en studenten om zo veel mogelijk samen te lopen of te fietsen. In de buurt van de Zernike Campus werd vorige week een 27-jarige hardloper doodgestoken. De dader is nog altijd voortvluchtig.

De onderwijsinstellingen roepen op om waakzaam te zijn. "Neem bij verdachte omstandigheden contact op met de politie", schrijven ze.

Jaagpad

De hardloper werd om het leven gebracht op het Jaagpad, een smal weggetje achter de campus dat dagelijks veel gebruikt wordt door studenten en medewerkers van de universiteit en de hogeschool.

In de omgeving zitten ook verschillende sportverenigingen. Zij deden vorige week al een oproep aan hun leden om extra voorzichtig te zijn.

Compositietekening

Gisteren verspreidde de politie een compositietekening van de dader. Die is gemaakt aan de hand van getuigenverklaringen.

Bij de politie zijn meer dan 175 tips binnengekomen over de zaak. Een woordvoerder zegt tegen RTV Noord dat elke tip afzonderlijk en zorgvuldig wordt nagetrokken.

STER reclame