Sharon van Rouwendaal
NOS Sport

Van Rouwendaal heeft weer last van schouder: 'Zijn donkere tijden'

"Het zijn donkere tijden." Was getekend, Sharon van Rouwendaal. De zwemster heeft opnieuw schouderklachten en baalt daar - vanzelfsprekend - stevig van.

"Ik heb al een tijdje weer pijn aan mijn schouder", schrijft Van Rouwendaal op Instagram. De olympische kampioene in het open water van Rio 2016 volgt daardoor een aangepast trainingsprogramma en liet wedstrijden links liggen.

"Met hulp van mijn Franse en Spaanse fysio's gaat het sinds kort wat beter. Maar ik heb heel lang niet kunnen trainen zoals ik wil. Ik moest minder veel en minder hard zwemmen en proberen een andere houding aan te nemen in het water."

"Ik moet nu geduldig zijn", aldus Van Rouwendaal. "Volgende week doe ik mee aan de Franse kampioenschappen in het open water en ik hoop dan pijnvrij te kunnen racen, dat is het belangrijkste voor nu."

Van Rouwendaal werd in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 ook al gekweld door schouderklachten. De 25-jarige zwemster raakte toch op tijd fit, om vervolgens in Rio met overmacht het goud op de 10 kilometer te grijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl