Sam Oomen Getty

Het is zondag en dat is zoals altijd een dag met veel sport. Vandaag staan onder andere handbal, MXGP en wielrennen op het programma.

De Giro d'Italia gaat verder met de negende etappe. De renners verlaten voor even ook het Italiaanse grondgebied, want vanaf Riccione staat een individuele tijdrit op het programma die na 34 kilometer eindigt in San Marino.

Sam Oomen is de best geklasseerde Nederlander op de tiende plek, met een achterstand van 4.57 op rozetruidrager Valerio Conti, die als laatste van het startpodium rolt.

De etappe is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app en vanaf 14.00 uur bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien bij Studio Sport op NPO 1.

Etappe 9 van de Giro NOS

In de kampioensgroep van het handbal bij de mannen staat vandaag de laatste wedstrijd op het programma. Aalsmeer is al zeker van de finale waarin wordt gestreden om de landstitel, Volendam hoopt deze nog te bereiken.

Beide ploegen treffen elkaar vandaag in het vissersdorp. De wedstrijd is vanaf 13.30 uur live te volgen in de uitzending van Studio Sport op NPO 1. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien op dezelfde zender.

Ook zijn we bij de beslissende hockeywedstrijd tussen de dames van Den Bosch en SCHC. De winnaar van het duel plaatst zich voor de finale met Amsterdam. Den Bosch-SCHC wordt rond 15.00 uur integraal uitgezonden in de uitzending van Studio Sport op NPO 1.

Antonio Cairoli EPA

In Portugal gaat de MXGP verder. Nog altijd zonder wereldkampioen Jeffrey Herlings, maar met zijn ploeggenoot Antonio Cairoli. De Italiaan is momenteel leider in de WK-stand.

Beide manches zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. De eerste manche is om 15.15 uur, de tweede is om 18.00 uur.

Oranje onder 17

Het Nederlands elftal onder 17 speelt vandaag de finale van het EK tegen de Italiaanse leeftijdsgenoten. Oranje verdedigt de Europese titel.

Brian Brobbey is de sterspeler van Oranje onder 17 Orange Pictures

De wedstrijd is vanaf 17.30 uur live te volgen op NPO 1 Extra, NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar bij de wedstrijd zal worden gegeven door Jan Vincent van Zuiden.

Meer voetbal

Vanaf 13.10 uur bij Studio Sport op NPO 1 spreken we ook met Ajax-trainer Erik ten Hag, Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie.

De laatste twee vertrekken bij Feyenoord, Van Persie stopt zelfs helemaal met voetbal. Ten Hag kende een uitermate succesvol seizoen bij Ajax.

Uitzendingen zondag

13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.30 uur Liveblog Giro d'Italia: tijdrit naar San Marino NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
17.30 uur EK finale onder 17 NPO 1 Extra, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1

STER reclame