ANP

De felicitaties voor Duncan Laurence stromen binnen na zijn winst in het Eurovisie Songfestival. Onder anderen koning Willem-Alexander en premier Rutte feliciteren de zanger.

"Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!", schrijven koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Ook premier Rutte is trots. "Heel knap hoe Duncan Laurence met een subliem en krachtig optreden zijn favorietenrol waar heeft weten te maken."

In WNL op Zondag vertelde hij dat hij Duncan vannacht één minuut aan de telefoon had:

Mark Rutte sprak Duncan 1 minuut: 'Gezegd dat Nederland ongelofelijk trots is'

Leo Blokhuis zei op Radio 2 dat Duncan Laurence popster Madonna er acht keer uit zong. "Dat hadden we toch ook niet verwacht." Madonna zong in Tel Aviv haar hit Like a Prayer en haar nieuwe single, maar het klonk niet altijd even zuiver.

Blokhuis prijst de stalen zenuwen van Duncan Laurence die volgens hem "een van God gegeven stem heeft".

Dit was het beslissende moment:

Duncan Laurence wint Songfestival, en dat ziet er zo uit

"Ik vond het verschrikkelijk, het duurde zo lang", zei Ilse DeLange over de puntentelling. Emotioneel voegde ze daar tegen het AD aan toe: "Ik heb me nog nooit zo gevoeld. Het is heel raar."

Maar DeLange is vooral "supertrots" op haar pupil. "Hij heeft het zo goed gedaan, ik vind het ongelooflijk. Laten we ook vooral niet vergeten dat Duncan een nieuwe artiest is, en om dan zoiets neer te zetten... Doe dat maar eens."

STER reclame