Feest bij de zaalvoetballers van Hovocubo na het winnen van de landstitel

Zaalvoetballers Hovocubo prolongeren landstitel

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben in eigen huis net als vorig seizoen beslag gelegd op de landstitel.

Na de eclatante 7-2 zege bij FC Marlène van vorige week had de ploeg uit Hoorn een verlenging nodig om ook het tweede duel in de best-of-three-serie te winnen. In sporthal De Opgang werd het 4-3.

FC Marlène, dat in de reguliere competitie flink onderuit ging bij Hovocubo (6-1), wachtte rustig af en dat leverde in de eerste helft flink wat kansen op. De ploeg uit Heerhugowaard kwam op een 2-0 voorsprong en kreeg meerdere kansen op een derde treffer.

Inhaalrace

Na een 1-2 ruststand liep Marlène in de tweede helft uit naar 1-3. Met nog een paar minuten te gaan tekende Hovocubo-aanvoerder Yoshua St. Juste voor de 2-3 waarna de broer van Feyenoord-verdediger Jeremiah in de laatste minuut Mats Velseboer gelijk zag maken voor zijn ploeg.

In de verlenging was Hovocubo veruit de bovenligende partij wat resulteerde in de winnende treffer vlak voor tijd van wederom Velseboer.

Het is voor Hovocubo de zesde landstitel. In 1972, 1976, 1982, 2014 en 2018 werd de club eerder kampioen.