Venema Media
NOS NieuwsAangepast

Clubs waarschuwen na doodgestoken hardloper Groningen, extra surveillances

Bij atletiekvereniging Aquilo in Winschoten is geschokt gereageerd op de dood van een 27-jarige jeugdleider. De man werd dinsdag doodgestoken bij het Jaagpad in Groningen, waar hij aan het hardlopen was. Het slachtoffer woonde in Groningen. Gisteravond zijn de leden van de atletiekvereniging op de hoogte gebracht van het nieuws, zo meldt RTV Noord.

De politie surveilleert zichtbaar en onzichtbaar in de buurt van de steekpartij. Ze zeggen dat er geen signalen zijn dat de veiligheid in het geding is, maar ze vinden het belangrijk om aanwezig te zijn. Meerdere sportverenigingen hebben hun leden geadviseerd om niet alleen van en naar de club te lopen of fietsen.

Mensen uit de omgeving van het slachtoffer zijn aangeslagen. "Ik kan het niet geloven. Dit is bizar, echt niet te bevatten. Hij was de liefste jongen op aarde", laat één van hen weten. Een ander spreekt van "een misselijk gevoel".

Alle scenario's mogelijk

De politie heeft nog geen idee wat er dinsdag is gebeurd. "We houden rekening met alle scenario's, wij kunnen nog niks uitsluiten. Een van de scenario's die wij onderzoeken is dat de 27-jarige man een willekeurig slachtoffer is", zegt woordvoerder Paul Heidanus.

Een team van twintig rechercheurs is bezig met de zaak. Op basis van getuigenverklaringen denkt de politie dat de dader een man van 20 tot 30 jaar oud is, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang, met een lichtgetint uiterlijk. Hij droeg een donker trainingspak en een donker petje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl