Luuk de Jong ANP

De Jong moet topscorerstitel delen met Tadic

time icon

Lang leek Luuk de Jong op weg om met PSV een seizoen zonder grote prijs toch nog van enige glans te voorzien door de topscorerstitel voor zich op te eisen, maar in de laatste minuten van dit eredivisieseizoen kreeg hij gezelschap van Ajax-speler Dusan Tadic. Beide aanvallers scoorden dit seizoen 28 keer.

Dankzij twee goals (een penalty en een vlammend schot vlak voor tijd) tegen De Graafschap voegt Tadic zich naast de spits van PSV. De Servische aanvaller van de Amsterdammers is met dertien assists wel de meest waardevolle speler van dit seizoen in de eredivisie.

Het komt niet vaak voor dat de topscorerstitel moet worden gedeeld. De laatste keer was in het seizoen 1990/1991, toen Dennis Bergkamp (Ajax) en Romário (PSV) beiden 25 goals noteerden.

Tadic is niet alleen in de eredivisie zo waardevol. In totaal speelde de afgelopen zomer aangetrokken aanvaller 55 duels in de competitie, Champions League en KNVB-Beker en was daarbij betrokken bij 59 goals (36 doelpunten, 23 assists).

In de grote competities van Europa deed slechts één speler dat beter, met 48 treffers en negentien assists: Lionel Messi.

STER Reclame