Mike te Wierik baalt, maar gaat met FC Groningen wel de play-offs in ANP

FC Groningen houdt zicht op Europa League-voetbal. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor woensdagavond weliswaar met 1-0 bij FC Emmen, maar Willem II verzuimde te profiteren.

Willem II was Groningen bij een overwinning op ADO Den Haag voorbijgegaan, maar de Tilburgers gingen hard onderuit (6-2). Ook ADO had FC Groningen nog voorbij gekund maar de Hagenaars kwamen drie goals tekort.

Emmen had zondag zijn eredivisieschap veiliggesteld en de spelers hadden dat uitgebreid gevierd. Toch bleven ze tegen een team dat streed voor de play-offs eenvoudig op de been.

Voor aanvang werd door de fans van Emmen de handhaving nog eens gevierd ANP

Bij Groningen leek alleen coach Buijs te beseffen dat er gewonnen moest worden om op eigen kracht de play-offs te bereiken. Zijn ploeg speelde mat en ging verdiend onderuit.

Michael Chacon kroonde zich halverwege de eerste helft tot matchwinner. De middenvelder vond van 20 meter de verre hoek, nadat hij door geen enkele Groninger werd lastiggevallen.

Emmen verzuimde vervolgens de genadeklap uit te delen, maar boekte toch zijn vijfde thuiszege van het seizoen. Doelman Kjell Scherpen, die naar Ajax vertrekt, kreeg nog een publiekswissel.

Statistieken FC Emmen - FC Groningen

STER reclame