Tom Dumoulin in de auto AFP

Gehavende Dumoulin stapt toch af in Giro

time icon

Tom Dumoulin heeft de Giro d'Italia aan het begin van de vijfde etappe verlaten. Al kort na de start kneep hij in de remmen.

Dumoulin kwam dinsdagmiddag hard ten val aan het einde van de etappe. Met een bebloede knie kwam hij over de finish, gedesillusioneerd en met meer dan vier minuten achterstand op klassementsleider Primoz Roglic.

Een tweede Girozege raakte door het tijdverlies uit zicht. "Ik ga er een nachtje over slapen. Het klassement is wel voorbij", zei Dumoulin direct na afloop van de etappe.

'Wil mezelf niks verwijten'

Woensdagochtend besloot Dumoulin, na overleg met de arts en de ploegleiding, toch van start te gaan. Hij testte zijn knieƫn 's ochtends op de rollerbank, maar hield er geen positief gevoel aan over.

"Ik zie het somber in, maar wil het toch geprobeerd hebben. Zodat ik mezelf straks niets kan verwijten." Aan het begin van de etappe naar Terracina, die startte in de regen, gaf de Giro-winnaar van 2017 er alsnog de brui aan.

Bekijk hier het interview van Dumoulin, vlak voor de etappe:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin pessimistisch: 'Het voelt niet goed, de knie wordt alsmaar dikker'

Volg het verloop van de vijfde etappe in ons liveblog.

STER Reclame