De politie deed uitgebreid onderzoek na de moord op de 24-jarige Laura Korsman RTV Utrecht

OM eist 18 jaar cel en tbs voor doodsteken Utrechtse student

time icon Aangepast

Het Openbaar Ministerie heeft 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Zamir M. De 32-jarige man zou vorig jaar de Utrechtse studente Laura Korsman hebben doodgestoken.

Het lichaam van de 24-jarige vrouw werd in juli gevonden in haar studentenhuis in de Bosboomstraat in Utrecht. Haar ex-vriend Zamir werd al snel aangehouden. Hij had kort voor haar dood nog vastgezeten omdat hij de vrouw wekenlang stalkte nadat ze hun relatie had verbroken.

Volgens het OM ging M. met voorbedachten rade naar het huis van de vrouw. Hij had handschoenen en een mes bij zich en wachtte tot zij alleen was. Het Openbaar Ministerie vindt daarnaast dat de man een hogere straf moet krijgen vanwege zijn houding in de rechtbank.

Riks Ozinga
@RiksOzinga1
De laffe, leugenachtige houding van Zamir M. en het feit dat hij Laura tijdens deze zitting de schuld in de schoenen probeerde te schuiven brachten de officier tot een hogere strafeis dan hij eerder van plan was, zegt de OvJ. #LauraKorsman
1 maand geleden

In de rechtbank verklaarde M. dat hij die avond via de buren het studentenhuis is binnengekomen, door te doen alsof hij daar zelf woonde. Hij wachtte vervolgens drie uur op zijn ex.

Volgens M. kwam Laura op hem af met een mes in haar hand. Bij de worsteling die volgde, zou de vrouw zichzelf in de hals hebben gestoken. M. zegt gehandeld te hebben in een black-out.

Riks Ozinga
@RiksOzinga1
Volgens de rechtbank komt het gebruikte mes uit een messenset van Zamir M. zelf. Huisgenoten van #LauraKorsman zeggen dat ze het niet eerder hebben gezien in de la of bij de afwas. Verdachte zegt niet precies te weten hoe het bij Laura terecht is gekomen.
1 maand geleden

Volgens zijn advocaat is Zamir M. psychisch in de war. Dat komt omdat hij een aantal jaar geleden zelf slachtoffer zou zijn geweest van een ernstig misdrijf, schrijft RTV Utrecht. Een bende zou hem hebben ontvoerd, bedreigd en mishandeld.

Onderzoekers in het Pieter Baan Centrum hebben geen posttraumatische stressstoornis of angststoornis kunnen vaststellen. Zij constateren wel dat de kans op herhaling groot is bij M. De onderzoekers adviseren daarom hem tbs met dwangverpleging op te leggen. M. heeft zelf aangegeven dat hij geen tbs-behandeling wil ondergaan.

Riks Ozinga
@RiksOzinga1
Verdachte zegt dat hij het niet eens is met de conclusie van de deskundigen: ‘Ik heb er bewust voor gekozen er geen soapserie van te maken. Ik zie zelf geen enkel risico voor recidive.’ #LauraKorsman
1 maand geleden

De verdachte en Laura hadden drie jaar een relatie. Ze leerden elkaar kennen in het uitgaansleven van Utrecht. De man draaide als deejay op feesten in de stad.

Na het verbreken van de relatie zou Laura zo bang zijn geweest dat ze 's avonds niet meer alleen op straat durfde. Vriendinnen begeleidden haar, onder meer naar haar stage bij het UMC Utrecht. Van de politie had ze een alarmknop gekregen.

Dit is een artikel van

STER Reclame