Podcast Het Oog: misbruik op de UvA en de band tussen hulphonden en hun baasje

tijd van publicatie Aangepast

Een hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Decaan André Nollkaemper reageert geschokt op de feiten en kwam meteen in actie.

NRC-journalist Jan Meeus vertelt over Gerrit G., de douaneambtenaar die tientallen containers met cocaïne doorliet. Een kijkje in de wereld van de cokehandel in Schiedam.

Een verhaal met een staartje: een documentaire over de band tussen hulphonden en hun baasjes. Erna Aarsen is afhankelijk van haar hulphond. Ze vertelt over haar steun en toeverlaat.

Ze wilden een nieuwe, gelukkige toekomst opbouwen. De eerste arbeidsmigranten die vijftig jaar geleden uit Marokko naar Nederland kwamen. We vroegen aan kookboekenschrijver en programmamaker Nadia Zerouali (haar vader was een van die eerste arbeidsmigranten) of dat gelukt is.

En Het Oog mocht een bijzondere prijswinnaar bekendmaken. Radiomaker Felix Meurders kreeg de Ere-Zilveren Reissmicrofoon.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

02:45 - Grensoverschrijdend gedrag op de UvA

11:12 - De wereld van de cokehandel in Schiedam

19:17 - De band tussen hulphond en hun baasjes

26:44 - Eerste Marokkaanse migranten wilden een nieuw leven

34:10 - Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Luister hier naar De Dag:

STER reclame