Rozetruidrager Roglic omringd door ploeggenoten tijdens de tweede etappe van de Giro AFP

De sport van maandag bij de NOS

time icon

Er zal vandaag nog wel even worden teruggeblikt op de sportgebeurtenissen van zondag, met de ontknoping in de eredivisie als voornaamste thema, maar deze maandag biedt ook actuele sport.

In de Giro d'Italia is immers de derde etappe aan de orde, een rit over 220 kilometer van Vinci - inderdaad: het dorp waar de vermaarde Leonardo da Vinci in 1452 het levenslicht zag - naar Orbetello.

Liveblog en samenvatting

De koers, met Primoz Roglic in het roze, is vanaf kort voor de start (12.14 uur) tot de finish (verwacht rond 17.15 uur) te volgen in het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Een samenvatting en reacties zijn te zien in het de komende weken extra lange Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

Derde etappe NOS

In die uitzending ook aandacht voor de Oranje-voetbalsters, die vandaag in Zeist bijeenkomen om zich voor te bereiden op het nu snel dichterbij komende WK. Voordat de Nederlandse ploeg afreist naar Frankrijk, waar op 11 juni Nieuw-Zeeland de eerste tegenstander is, wordt op 1 juni nog in Eindhoven geoefend tegen Australiƫ.

Geen Nieuwsuur

Vanwege het lijsttrekkersdebat - in verband met de Europese Verkiezingen van 23 mei - is er vandaag geen Nieuwsuur en dus ontbreekt ook het sportblok op NPO 2.

Op de radio komt in de avonduren de sport wel ruimschoots aan bod. In Langs de Lijn En Omstreken (21.30 uur, NPO Radio 1) wordt uiteraard tijd ingeruimd voor de Giro, maar het Sportforum vormt, zoals elke maandag, de hoofdmoot. Deze keer bespreken AD-verslaggever Daniel Dwarswaard, VI-journalist Marco Timmer en NOS-wielercommentator Sebastiaan Timmerman de ontwikkelingen in de sport.

Uitzendingen van vandaag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
12.14 uur Liveblog Giro (etappe 3) NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1

STER Reclame