Atleet Churandy Martina
NOS Sport

Estafettelopers plaatsen zich op 4x100 meter voor WK in Doha

De Nederlandse mannensprintploeg heeft in Yokohama op de 4 x 100 meter een ticket voor de WK atletiek in Doha veiliggesteld. Christopher Garia, Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet liepen in hun serie naar de vierde plaats in 38,67 seconden.

Dat was onvoldoende voor een finaleplaats op zondag, maar wel de tiende tijd van het hele deelnemersveld. Voor de toptien in Yokohama ligt een ticket voor de WK in Doha (eind september) klaar.

Chaotische wissel

Oranje profiteerde bij de WK estafettes van een verkeerde wissel van Japan. De laatste wissel van de thuisploeg in de afsluitende serie verliep zeer chaotisch, maar de slotloper wist het stokje nog net met een hand te vangen.

De overdracht was echter niet volgens de regels, wat de Japanners op een diskwalificatie kwam te staan. Nederland eindigde daardoor als tiende in het klassement over alle races.

De Nederlandse ploegen op de 4 x 400 meter zijn in Yokohama veroordeeld tot de B-finale. Madiea Ghafoor, Lieke Klaver, Laura de Witte en Femke Bol kwamen bij de vrouwen in hun serie als vierde over de finish in 3.30,07. Dat was in totaal de tiende tijd.

Bij de mannen finishten Ramsey Angela, Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia en Tony van Diepen als derde in 3.04,30 en dat was de twaalfde tijd.

De Nederlandse ploegen moeten zondag in de B-finale bij de eerste twee eindigen om rechtstreekse plaatsing voor de WK in Doha af te dwingen. Lukt dat niet, dan kunnen de Nederlandse teams op basis van een snelle tijd ook nog kwalificatie afdwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl