Bewoners worden geëvacueerd tijdens een brand in een wooncomplex in Hilversum Inter Visual Studio

In het centrum van Hilversum heeft een zeer grote brand gewoed in een appartementencomplex. Verschillende bewoners moesten via hun balkon worden geëvacueerd. Er is veel rook vrijgekomen.

Er zijn minstens drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Over hun verwondingen is nog niets bekend, maar de bewoners verkeren niet in levensgevaar.

Tot 01.30 uur vannacht waren zeker honderd hulpverleners bezig met een grote reddings- en ontruimingsactie. Omdat mensen niet meer via het gebouw naar buiten konden, werden ze via hun balkon geëvacueerd. In het grote appartementencomplex wonen veel ouderen. "Ook dat maakte het een complexe redding", zegt de woordvoerder.

Het appartementencomplex is onbewoonbaar verklaard door de brandweer. Voor de negentig geëvacueerde bewoners wordt nog een opvanglocatie geregeld. Ze werden aan het begin van de nacht opgevangen in poppodium De Vorstin. De politie zoekt in het gebouw nog naar huisdieren en belangrijke medicatie van de bewoners.

STER reclame