POLITIE

Thijs H., de man die verdacht wordt van drie moorden, ontsnapte woensdagochtend uit de instelling Mondriaan in Maastricht, schrijft De Limburger. Hij profiteerde van de chaos die ontstond toen een cliënt van de instelling met een mes vijf mensen verwondde.

H. had zich volgens de krant dinsdagavond gemeld bij Mondriaan en was op de gesloten afdeling geplaatst. De 51-jarige dader van het steekincident zat op dezelfde afdeling. Die begon woensdag even voor 06.00 uur in de ochtend om zich heen te steken. Dat leidde tot chaos in de instelling. Toen de rust was weergekeerd bleek H. verdwenen.

H. is daarna ruim veertien uur op vrije voeten geweest. Een man uit Berg zag hem iets voor het middaguur op de Bemelerberg in Bemelen, schrijft de krant verder. Woensdagavond is H. aangehouden op de openbare weg ergens in Margraten.

Thijs H, wordt verdacht van het doden van drie wandelaars. Een vrouw van 56 die zaterdag in de Scheveningse Bosjes haar hond uitliet werd doodgestoken. Dinsdagmiddag werden een man (68) en een vrouw (63) op de Brunssummerheide gevonden die met geweld om het leven waren gebracht.

De GGZ-instelling Mondriaan wil niets kwijt over de zaak of het bericht van De Limburger vanwege het medisch beroepsgeheim. Ook het OM en de politie willen verder niets zeggen.

Tijdens een opname mogen cliënten gaan en staan waar zij willen. Gedwongen opgenomen cliënten moeten wel op het terrein van de instelling blijven, schrijft het ministerie van Volksgezondheid in het algemeen op zijn website. Voor een gedwongen opname moet de kliniek een verzoek doen bij de burgemeester. Onduidelijk is bij H. sprake is van een gedwongen opname.

Ook is niet bekend of H. tegen medewerkers van de instelling iets heeft gezegd over zijn betrokkenheid bij wat er is gebeurd op de Brunssummerheide of in de Scheveningse Bosjes.

STER reclame