Politie-onderzoek bij de woning van de verdachte ANP

De politie in Den Haag gaat morgen in de Scheveningse Bosjes mensen ondervragen over de moord van afgelopen zaterdag. Een vrouw van 56 die daar haar hond uitliet, werd doodgestoken.

Voor deze moord, en voor het doodsteken van twee mensen op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg zit een verdachte vast, de 27-jarige Thijs H. De Haagse politie wil met mensen spreken die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Passantenonderzoek

Het passantenonderzoek is gericht op mensen die dagelijks of wekelijks rond hetzelfde tijdstip in de Bosjes komen. Mogelijk hebben mensen de hele week gewerkt en zijn zij morgen voor het eerst weer in het bos.

Het onderzoek is tussen 14 en 18 uur. Agenten delen flyers uit en bij de plaats waar de vrouw werd gevonden zijn borden geplaatst met informatie over de zaak.

De afgelopen week heeft de politie al onderzoek gedaan in het bos en ook vaker gesurveilleerd om de onrust bij mensen weg te nemen.

Mondriaan

De ggz-instelling Mondriaan in Maastricht, waar de verdachte geweest is vanwege geestelijke problemen, wil verder niets over de zaak zeggen. Een woordvoerder beroept zich op het medisch beroepsgeheim. Dat houdt in dat hulpverleners niets naar buiten brengen omdat cliënten en patiënten er van op aan moeten kunnen dat de informatie die zij delen vertrouwelijk behandeld wordt.

"Dat beroepsgeheim weegt voor ons heel zwaar", aldus de woordvoerder. "Er is een juridisch onderzoek gaande en daar helpen we mee waar we kunnen. Verder doen we geen mededelingen."

Bij de instelling Mondriaan was in de nacht van dinsdag op woensdag een steekincident, waarbij twee medewerkers en drie cliënten betrokken waren. Daarvoor is iemand opgepakt. Het OM heeft al laten weten dat dit incident niets met de moord op de Brunssummerheide te maken heeft.

STER reclame